Megjelenés: 2019.11.23. Írta: admin Hosszászólás: 0

Hová érdemes tenni a tükröt?

Nehéz jól válaszolni a kérdésre, mert az élethelyzet (életkor, családi állapot, napi rutin) befolyásolja a használat módját, a lakókörnyezet (meglévő bútorok, alaprajz) pedig a lehetőségeknek szab határt. Tippeket azért adhatunk.

Megjelentek olyan vélemények, melyek szerint fürdőszobában, borotválkozás vagy reggeli fogmosás közben kell átfutni rajta a napi előrejelzéseket, megnézni a hőmérsékletet és időjárást, majd aszerint öltözködni. El tudunk képzelni ilyen felhasználást is, extrém futurisztikus környezetben… más termékkel. Az InfóTükör nem oda való. És az elektronikájának amúgy sem tenne jót a fürdőszoba párája.

Az InfóTükör, mint lakberendezési tárgy, prémium kategóriájú termék, szemet gyönyörködtető bútordarab. Ennek ellenére a nappaliba, a közösségi tér részévé tenni – az esetek többségében – talán túlzás. Eldugni, sötét sarokba száműzni viszont vétek. Egyrészt méltatlan hely számára, másrészt ott nem tudná betölteni a funkcióját. Olyan helyre érdemes kitenni, hogy jártunkban-keltünkben elhaladjunk előtte, és ha szükségünk van az adatokra, azokat leolvashassuk róla.

Ha van rá lehetőség, helyezzük ablak közelébe, az ablakkal azonos falfelületen! A reflexiós üveg sötétíti a képet, ezért jól jön, ha az előtte álló személy szemből (vagy féloldalról) meg van világítva, a tükör maga viszont nincs. Így a használója egyformán jól látja saját magát és az adatokat is.

Áramra szüksége van, ezért jó, ha akad a közelében konnektor. Ideális esetben ez pont a tükör mögé esik, így a kábelek nem látszódnak. Még jobb a helyzet, ha építkezés közben lehetőség van előre kialakítani a helyét. Akkor érdemes ethernet kábelt is odavinni, mert bár wifivel is kapcsolódik a netre, az a biztos, ami dróton megy. 🙂

De mi van akkor, ha nincs konnektor a tükör kiszemelt helye mögött?

Valljuk be, elég lehangoló lenne, ha egy ilyen szép darab mögül elindulna egy elektromos vezeték a legközelebbi konnektorig. Pláne, ha hosszabbítóval még meg is lenne toldva… Nos, ekkor sem kell csüggedni: némi vésés, gipszelés, glettelés, festés és vezetékezés árán el lehet készíteni a rejtett konnektort. A látvány mindennap meg fogja hálálni a belé fektetett munkát.

Kategóriák:

Írd meg a véleményed