Nem. Ahogy a Köszönetnyilvánítás oldalon el is mondjuk, nyílt forráskódú, szabadon elérhető és konfigurálható szoftvereket telepítettünk egy általunk kiválogatott és összeépített egységre. Ha érzel magadban elég kurázsit hozzá, biztatunk, hogy építsd meg a saját tükrödet! Segítünk is benne, ha tudunk. Mi azokra gondolva készítjük a tükröket, akik nem tudják vagy nem akarják megcsinálni saját maguknak, mégis szeretnének ilyet. Mert hiszünk benne, hogy a sok “okosnak” kikiáltott kacat mellett ez végre egy tényleg hasznos és okos szerkezet.

Mert 1) be kell kapcsolni 2) bemenetet kell változtatni 3) vissza kell váltani kábelre/antennára 4) ki kell kapcsolni. Nem lehet ráprogramozni mondjuk a 9-es csatornára. Ha mindig megy a tévé, akkor is csak a két legegyszerűbb lépést úszod meg, a bemenetválasztást és visszaváltást nem. Pedig az az igazán macerás rész. És ez még az az eset, amikor nem kell megküzdened a távkapcsoló birtoklásáért.
Mit csinálsz, amikor a párod a focit/kedvenc sorozatát/főzőműsorát nézi? Átkapcsolsz?

Odaállsz elé, megjelennek az infók. Elmész előle, 5 perc után kikapcsol. Ez csak egyszerűbb, ugye?

Kitalálod, hogy miket szeretnél látni, mi beállítjuk neked. Utána már az internetről tölti és frissíti ezeket az infókat.

Te is tudod. Megmutatjuk majd, hogyan.

Nem. A monitort a tükör tetejére szereltük, így az infók kábé szemmagasságban látszanak. Ha telepakolod a képernyőt, pont a fejedre írsz. A blokkokat ezért fordított U alakban javasoljuk elrendezni, középen kis helyet hagyva. De ez csak javaslat.

Adunk egy alap javaslatot, és arra biztatunk, hogy a saját igényeid szerint módosítsd őket. Nem tudjuk helyetted eldönteni. Csak általánosságokat javasolhatunk, mint például “ha Debrecenben laksz, ne telepítsd a BKK modulját“, mert bár bizsergetően jó látni, mikor indul a következő villamos a Döbrentei térről, ha egyszer a Döbrentei tér Budapesten van. Nincs szükséged arra az infóra.
Rengeteg hasznos adatot ki lehet rakni a képernyőre. Sokkal többet, mint amennyi hely van. Ezért gondold végig, mi kell, és csak azokat kérd! Tök jól néz ki egy 3D-s forgó halálfej, de egyrészt fontosabb adatoktól veszi el a helyet, másrészt három hét múlva már unni fogod.

Ha módod van rá, takarj el vele egy konnektort! Úgy alakítottuk ki a belsejét, hogy a tápkábel az alsó harmadba essen, így könnyű lesz bedugni (az általában térdmagasságban található) konnektorba. A tükröd végleges kialakítása függhet az elhelyezéstől, úgyhogy rendelés előtt erről beszéljünk!

Azért, hogy lehetőséged legyen eltüntetni a kábelt. Ha lenne kisebb, azt fejmagasságban helyeznéd el, a konnektorok pedig általában lent vannak. Mivel árammal megy, a tükörből egy vezeték kígyózna a konnektorig.

Éppenséggel nem kell, de anélkül kevés adatot tud mutatni: a dátumot, az időt, a szoba hőmérsékletét és páratartalmát, esetleg motivációs idézeteket.

Ethernet kábellel is csatlakoztathatod. De ugye nem fog kilógni?

Maga a tükör is igényes anyagokból készül, de biztos ami biztos, beleraktunk még egy számítógépet, egy monitort, meg még néhány kütyüt. Szerintünk korrekt ára van.

Ez a legkeményebb dió. Ezért mielőtt elmondjuk, szeretnénk felhívni a figyelmedet a legfontosabb szabályra: nem kell kikapcsolni. Csak nagyon indokolt esetben javasoljuk, például amikor villanyt szerelsz vagy falat festesz otthon. Esetleg ha hetekre üresen hagynád a lakást… vagy talán még akkor sem.
Ha mégis áramtalanítanod kell, nyomd meg a tükör alján lévő nyomógombot, nézd végig a képernyőn futó, érthetetlen, leállítást mutató üzeneteket, várd ki a képernyő teljes elsötétülését, meg még 10 másodpercet, és akkor kihúzhatod a konnektorból.
Ha nem húzod ki a konnektorból, a berendezés készenléti állapotban marad, és ugyanezzel a nyomógombbal újra elindíthatod. Az indítás valamivel hosszabb időt vesz igénybe, konfigurációtól függően egy-másfél percet.

Nem. Két kütyü fogyaszt benne áramot: egy számítógép és egy monitor. A kettő együtt óránként összesen 10 wattot. Ha folyamatosan menne, napi 9 forintodba kerülne. De nem megy: ha 5 percig nincs mozgás a szobában, a monitor kikapcsol. (Aztán amint odaállsz elé, visszakapcsol.) Átlagos használat mellett napi 5-6 forinttal számolhatsz.

Nem tartozik szorosan a tükörhöz, de ha már wattokat emlegetünk, engedd meg, hogy megmutassuk az egyik kedvenc szobrunkat. (Amerigo Tot: Őfelsége, a kilowatt)

Kérheted. De jobb lenne, ha gondolnál a delfinekre, bébifókákra, meg földből sarjadó kis zöld levelecskékre. Az az áram, amit nem használsz el, nem szennyezi a környezetet. Javasoljuk, hogy köss kompromisszumot. Mondjuk kérd 1 óra tétlenséggel, vagy ilyesmi. Mellesleg a monitor is később romlik el, ha időnként pihenhet…

De, enyhén. Pár fokkal lesz melegebb a tükör mögött, mint előtte. Azért van a tükör alján és tetején néhány szellőzőfurat, hogy a légmozgás azt a kevés meleget is kivigye. Ha besüllyeszted vagy teljesen körbeépíted a tükröt, akkor sem fog fölforrósodni.

Egyelőre nem tervezünk másik dizájnt, de más színnel kérheted.

Fogós, ravasz kérdés. Megoldható. De mi lesz az áramellátással? Ki fog lógni a kábel?

Talán egyszer csinálunk olyat is, egyelőre nem érintős.

Igen. Viszont a tükröd biztonsága érdekében az irányító eszköznek azon a helyi hálózaton kell lennie, amelyiken a tükör. Jelentkezz föl a telóddal az otthoni wifire, vagy ülj le a számítógéped elé, és indíts el egy böngészőt. Írd be a címsorba azt a címet, amit a tükör kijelzőjének bal alsó sarkában látsz, így eljutsz a tükör beállításai közé. Modulokat tudsz megjeleníteni vagy kikapcsolni, a bátrabbak pedig közvetlenül szerkeszthetik a paraméterfájlt.

Kérdésed van?

Írd meg, válaszolunk rá. Ha elég találó a kérdés, fölvesszük a többi közé, hogy más is okulhasson belőle.