heti és havi naptár modul (v1)

Ez a modul heti vagy havi bontásában mutatja meg ugyanazokat az eseményeket, melyeket a Naptárbejegyzések modul egymás alatt sorol föl. Több helyet foglal, de látványosabb. Nézd meg ennek a modulnak mindkét (heti és havi) nézetét, aztán döntsd el, hogy ezt vagy a Naptárbejegyzések modult kéred-e. A kettőt együtt fölösleges. Ami a megjelenést illeti, három lehetőségre egyszerűsítettük a rengeteg formázási beállítást. Madagaszkár 1, 2 és 3-nak neveztük el őket.

  • Ha a letisztult színeket és formákat kedveled, a Madagaszkár 1 a te stílusod.
  • Ha véletlenül megnézted a harmadik részt is… és tetszett…, akkor… ne habozz a Madagaszkár 3-at kérni! Kékkel ugrik ki a szombat, pirossal rikít a vasárnap, külön színe van a már elmúlt napoknak, a következő hét és hónap napjainak, szóval beleadtunk apait-anyait.
  • Az arany középutat keresőké a Madagaszkár 2: színkódos bejegyzések segítik a jobb tájékozódást, de az összkép talán még a csicsahatáron innen van.

Ahogy a sima Naptárbejegyzések modulnál, itt is lehetőség van több naptár bejegyzéseit összeönteni. Ha például a Facebookon érdeklődtél egy esemény iránt, az látszódhat ebben a naptárban. Névnapok érdekelnek? Ha fér még a képernyőre, láthatod azokat is.

Beállítási lehetőségek:

  • heti vagy havi nézetet szeretnél-e
  • ha hetit, akkor hány hetet mutasson egyszerre
  • a megjelenítendő naptárak .ical formátumának elérhetőségei (URL-jei)
  • a bejegyzések színei
  • ha a naptár lekérdezéséhez hitelesítés szükséges, akkor azonosító + jelszó + módszer

A heti és havi nézet kinézetre nagyon hasonlítanak egymáshoz: egy sorba egy hét kerül (hétfőtől vasárnapig), és időrendben egymás alatt sorakoznak a hetek. Az a különbség közöttük, hogy a heti nézet mindig az aktuális héttel indul, és az általad meghatározott számú hetet mutatja, a havi nézet viszont annyi hetet mutat, ahány abban a hónapban van. Ha a hónap első napja nem hétfő, akkor belelógnak az előző hónap utolsó napjai is. Ugyanígy, ha a hónap utolsó napja nem vasárnap, látszanak a következő hónap első napjai is.

Havi nézet

Heti nézet, Madagaszkár 1 stílusban

Heti nézet, Madagaszkár 2 stílusban

Heti nézet, Madagaszkár 3 stílusban

A stílusok névadói: